Øjenlaser-operation?

Der var engang hvor jeg kunne vælge at lade brillerne blive hjemme, og have solbrillerne i panden. Hvis dette billede var fra i dag, ville jeg sidde med solbriller på.

Jeg har tit drømt mig flere år tilbage, hvor jeg ikke var tvunget til at bruge briller, men hvor briller var et valg. For 10 år siden da jeg mødte min mand havde jeg kun mine briller på hvis jeg spændte meget i øjnene en dag, min styrke var nemlig så lille, at jeg sagtens kunne se uden briller. De seneste 5 år har jeg haft mine briller på hver dag!, men også solbriller med styrke, så det er her mine briller for alvor var påtvunget, for at jeg kunne se.

Hvis nu mine briller eller solbriller går i stykker, så vil jeg være på herrens mark og ville være meget afhængig af Mads som førerhund, for jeg ville i hvert fald ikke selv turde kører bil med mig, uden briller, jeg kan nemlig ikke se særlig meget uden briller.

Når jeg fx skal ligge min makeup står jeg nærmest med panden mod spejlet for at se ordentligt, (overdrivelse fremmer forståelsen) og når så jeg har fået lagt en rigtig pæn makeup, så sluger mine briller ca 50 % af mit look, så i stedet for en pæn makeup skal den være noget dramatisk hvis den skal kunne ses. (Dette er en lille bitte ting, der for mig er meget generende)

For ikke at tale om genskær i glasset ved billeder.. lille ubetydelig ting, men det kan ødelægge alle billeder. Dette billede er fra nytårsaften, og jeg havde lagt en rigtig pæn øjenmakeup- kan du ikke se den?

Og så kommer der det med, at man ønsker at være fin til en fest, men håropsætning skal altid foregå med henblik på at jeg skal afslutte det hele med briller. Det vil sige jeg kan fx ikke have et hårbånd/hårbøjle på da mine briller vil sidde i vejen.

Jeg har opgivet at gå i træningscenter, for jeg kan ikke træne med briller på, jeg sveder for meget i ansigtet til at brillerne bliver siddende, men jeg bryder mig heller ikke om at tage dem af inden jeg går ind og træner. jeg kan simpelthen ikke se folks ansigter, og det gør at jeg ikke kan genkende menneskerne omkring mig. Jeg kan huske en episode for ca 6 år siden, hvor Mads og jeg træner, og vores naboer er også oppe og træne, de siger pænt hej, men jeg ignorere dem, og spørger Mads hvem det var, han siger så, det var da vores naboer.. jeg var ret pinlig og flov, for jeg siger jo ikke: jamen hej, jeg kan ikke lige se hvem I er.. haha.

En anden ting jeg kommer i tanke om er, at da jeg var rideunderviser og selv red, havde jeg heller ikke briller på, for det føltes ikke naturligt. Jeg tænker nu, godt jeg ikke red alene ud i trafikken.. pyh ha det kunne være gået galt.

Og så det allerværste for mig ved at bruge briller! Regnvejr! Man kan jo ikke se noget efter 2 min i støvregn, ens briller er fuldstændig våde af bitte små dråber, og er det silende regnvejr er det ikke meget bedre.

Du tænker nok, jamen hvad med kontaktlinser, og det er prøvet af flere omgange, mine øjne bliver simpelthen så generet af dem, og jeg føler jeg kan mærke dem hver gang jeg blinker, så jeg kommer til at blinke for lidt og for derfor tørre øjne, så det er desværre ikke en mulighed for mig.

Jeg savner også at kunne købe et par fede solbriller når jeg er på ferie, men det kan bare ikke rigtig lade sig gøre at tage dem i brug, når de ikke er med styrke.

Mads og jeg har tit talt om at det kunne være fedt at jeg fik ordnet mine øjne med laser. Det er bare aldrig rigtig blevet til noget, INDTIL NU! Vores fertilitetsbehandling er sat på pause, da vi skal vente på en ægdonor, og derfor er der nu mulighed for at jeg kan få ordnet mine øjne. Mads bestilte derfor en tid til forundersøgelse og den var jeg til i torsdags. Umildbart kan de godt hjælpe mig, men det endelige svar på om de kan, får jeg før laseroperationen af kirurgen. Normalt er det noget jeg skal gå og tænke over, for det er en ret stor beslutning, men efter forundersøgelsen smuttede jeg en tur på toilettet og da jeg kom ud 2 min senere, har Mads allerede booket en tid til operationen. Wow siger jeg bare!

Så på Tirsdag kl 13 står jeg klar til min endelig undersøgelse om det kan lade sig gøre. Enten går jeg hjem med briller på, eller også går jeg hjem uden! Er det ikke vildt!!!? Jeg skal da nok lige være den første til at indrømme at jeg er skide nervøs! Men jeg er blevet rigtig godt informeret og de laver jo disse operationer med laser flere gange om dagen, så jeg er sikker på de har styr på det!

Jeg skal nok give en opdate på min laser operation når jeg igen ser normalt, hvilken jeg burde kunne allerede dagen efter!

//June

June Mouritzen
Indlæg oprettet 94

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen