Hæklet Perle armbånd

Jeg har altid synes rigtig godt om at bruge perler og tråd til at skabe noget. Da jeg var barn, legede jeg ret ofte med min mors perler. Jeg kan huske at min mor havde en masse flotte, og specielt én farve var jeg virkelig vild med, og ved hvad det mest vilde er, den farve findes stadig i TOHO perler, ja selvom jeg er 34 år og Stenbodens perler har skiftet navn, så findes mange af farverne endnu. Vild ikke?

Går man rundt i butikkerne i dag, så kan man ret ofte støde ind i perler, perlevæv, og en masse smykketilbehør, og det er også lidt sjovt at se, hvordan perlerne igen kommer frem, og det sætter jeg faktisk rigtig stor pris på! Her på min blog vil du kunne finde perle øreringe i de fineste glasperler- nogen af dem belagt med guld og sølv, andre perler som virkelig skinner. Jeg har altid fået sådan en ro over mig når jeg sidder med min nål og perler, og jeg ved egentlig ikke hvorfor, men jeg elsker det!

Et af mine perledesign som er til salg via shoppen, lige her på bloggen!

Når men nu handler det ikke om at sy perler, men at hækle med perler, og jeg har faktisk ret ofte fået spørgsmålet: har du en opskrift? Hvordan gør du det? Er det svært? NEJ! Det er ikke svært hvis du kan hækle luftmasker og kædemasker, for de er sådan set det du skal bruge, udover selvfølgelig hæklenål, garn og tråd. Og er du egentlig klar over hvor svært det er at forklare på skrift hvordan man gør? Jeg kan godt prøve at skrive en forklaring herunder, og så må du jo vurdere om du fik noget ud af det! Jeg tror det ikke, men lad os prøve!

Først sætter du en masse, og jeg mener virkelig, rigtig mange perler på en tråd/garn og meget gerne hæklegarn. Jeg bruger 3 farver, 1 sort, 1 lyserød, 1 blå og så gentager jeg mønstret. Okay! Så langt så godt. jeg håber ikke jeg har tabt dig endnu. Herefter starter du med at lave en lykke, jep ligesom du gør når du skal til at lave din første luftmaske. Men inden du laver den første luftmaske, så trækker du en perle op til nålen, og så laver du en luftmaske, og herefter tager du den næste perle, op til nålen og laver en luftmaske, og det gør du med 6 perler. Og nu kommer det som nok bliver svært at forklare på skrift, men jeg gør gerne et forsøg…

Du tager nu nålen, og sætter ind under den første perle du lavede, og skubber perlen væk mod dig selv, trækker en perle op, som skal ligge mellem 1. Og sidste perle fra din luftmaskekæde. Og så laver du en km. Så tager du hæklenålen ind under den næste perle, skubber perlen væk mod dig selv, trækker en ny perle op til hæklenålen og laver en km, og sådan fortsætter du, indtil du har en færdig “pølse”

Jeg har muligvis tabt dig allerede og derfor har jeg valgt at lave en YouTube video hvor jeg viser hvordan jeg gør. Det er lidt nemmere, er det ikke? Det synes jeg i hvert fald, og er du nysgerrig på at se den, så finde du den lige her: Hæklet perlearmbånd

Det bedste råd jeg vil give dig er, du må aldrig give op! Selvom du tænker det lære jeg aldrig, så fortsæt selv om du allerhelst har lyst til at pille det op, for nogen gange skal der blot 6,5 omgang til, før du kan se du er på rette vej!

Rigtig god fornøjelse!

/June

June Mouritzen
Indlæg oprettet 94

2 tanker om “Hæklet Perle armbånd

 1. Hej
  Jeg har en mor der gerne vil i gang med at hækle armbånd som du gør.
  Hvad er forskellen om perlen hedder 9/0 eller f.eks 11/0 ?
  Vi er lidt i tvivl og vil gerne hjælpe hende i gang.

  1. Hej Camilla.
   Jeg mener at jeg forklare det i videoen på YouTube 🙂
   Forskellen er størrelsen, tallet foran / som fx er 9, er større end perlen der hedder 11.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen