Dine fonts kan mere end du tror!

Der findes et utal af forskellige fonts på nettet, som du kan downloade og installere på din computer. Det er relativt simpelt på både Mac og PC at installere fonts, så det vil vi ikke gå nærmere ind i her, men hvis du mangler en guide til at installere fonts på både Mac og PC, så smid en kommentar herunder, hvis der er nok der skriver skal vi nok lave en guide. Helt simpelt er det bare et spørgsmål om at downloade og dobbeltklikke, og vupti så har du en helt ny font på din computer. Der findes flere forskellige steder at downloade fonts på nettet, her kan google være din ven, men jeg vil da lige nævne dafont.com, som indeholder en masse fonts. Det er super vigtigt at nævne at du skal være OBS, hvis du har tænkt dig at bruge fonten kommercielt, da der kan være restriktioner på dem, og det står som regel på siden hvor du finder din font, hvordan du må bruge den.

En font er på dansk en skrifttype, og din computer indeholder allerede mange fra starten, men ikke alle er lige spændende, derfor kan du downloade nye fonts som passer bedre til dine projekter. Nogle fonts har endda ekstra mange bogstaver og tegn, som du muligvis ikke kan få frem bare ved hjælp af din computer, det kan eksempelvis være at alle bogstaver også har en version med en lang streg foran eller bagved, for at give en ekstra “krølle” på dit ord eller sætning, det ser super flot ud i brug.

For at få disse flotte ekstra bogstaver frem, skal man bruge lidt mere end bare tastaturet, derfor har vi lavet to videoer, for det er nemlig lidt forskelligt om det er Mac eller PC du bruger. På Mac er der et program, der kan hjælpe dig med at finde de flotte ekstrabogstaver og symboler, mens du på en PC skal bruge et ekstra program. Det ekstra program du skal bruge, findes der en del forskellige varianter af, men vi har vagt at fokusere på to programmer her, nemlig de to programmer vi synes giver mest mening, for den gennemsnitlige bruger, og som er nemme at arbejde med.

Vi starter med den video der viser hvordan du gør, hvis du ejer en Mac computer, bruger du PC kan du scrolle forbi videoen neden for, og ned til Windows versionen.

Hvis du kan lide videoen, så gå meget gerne ind på youtube og giv den et like, og følg meget gerne vores youtube kanal. Vores muligheder og ressourcer, vil stige i takt med de følgere vi får. Videoen er fokuseret på Cricut, men selve proceduren for at finde de specielle bogstaver kan sagtens bruges i andre programmer.

Herunder finder du vores video guide, til dig der bruger Windows Computer (PC)
Hvis du kan lide videoen, så gå meget gerne ind på youtube og giv den et like, og følg meget gerne vores youtube kanal. Vores muligheder og ressourcer, vil stige i takt med de følgere vi får. Videoen er fokuseret på Cricut, men selve proceduren for at finde de specielle bogstaver kan sagtens bruges i andre programmer.

I videoen fokuserer jeg på de to progammer der løser opgaven bedst, den ene hedder MainType og den anden hedder Character Map UWP, links finder du herunder:
MainType: http://maintype.com
Character Map UWP: https://www.microsoft.com/store/produ…

Fonten der anvendes i denne video, er fonten Hello Honey, som jeg har fundet på DaFont. Jeg har linket til den herunder, men husk at den står opgivet som kun til kommercielt brug ved tilladelse, du skal derfor spørge designeren om tilladelse hvis du ønsker at bruge fonten kommercielt. Hello Honey Font: https://www.dafont.com/hello-honey.font

Har du spørgsmål, er du velkomment til at kommentere herunder, eller smide en kommentar under videoen inde på YouTube.

Videoen til Mac er lavet af June Mouritzen i iMovie.

Videoen til Windows er lavet af Mads Mouritzen i Premier Rush

Mads Mouritzen
Indlæg oprettet 1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen