Ikke for sarte sjæle.. Men min livret er…..

da jeg var barn, glædede jeg mig altid vanvittig meget, når min mor gik i køkkenet lørdag eller søndag allerede kl 15-16 stykker, for så vidste jeg det bare… Min mor ville lave min livret… 

Jeg tror ikke jeg deler denne ynglingespise med ret mange andre, men det er nu også meget fint… Fx da jeg mødte min mand for ca 6 år siden, ville han ikke engang smage på maden, når vi tilfældigvis (ja det var altså tilfældigt de fleste gange) kom ud til mine forældre og der blev lavet denne ret, og vi blev tilbudt at spise med… 

Jeg fik ham dog overbevist om, at han jo bare kunne spise kartoffelmosen og sovsen, og undlade kødet, og det accepteret han, hen ad vejen… Jeg fik ham ligeledes overbevist hen ad vejen om, at smage på kødet, jeg forlangte ikke at han skulle spise mere end et stk kød. ( Men hey det var altså skåret i bitte små stykker) 

I dag synes min mand rigtig godt om, at jeg laver denne ret, og da vi spiser efter LCHF principper, er det ikke længere kartoffelmos vi får til, næ vi har prøvet her mandag og tirsdag (ja vi får det altså i to dage når jeg laver det, for må indrømme at det smager bare rigtig godt på anden dagen) at lave blomkålsmos… Jeg indrømmer her blankt at jeg var meget skeptisk, for vil min livret smage som den plejer hvis tilbehøret, som plejer at være kartofler, bliver skiftet ud med blomkål, svaret er JA OM IKKE DET SMAGER BEDRE MED BLOMKÅLSMOS!!! Jubbiiii

Når ja, fik vidst aldrig nævnt hvad min livret den er… Hjerter i flødesovs… Hvis du selv kunne tænke dig at prøve kræfter med denne ret, så beskriver jeg nede for hvilken fremgangsmåde jeg bruger…

Opskrift på Hjerter i flødesovs

Du skal bruge:

  • Svine hjerter 2 pakker (der er som regel 2-3 stk hjerter i en pakke til ca 20 kr)
  • Smør
  • Vand
  • 1/2 liter fløde
  • Salt
  • Blomkålsmos

Du skal rense hjerter for blod, sener, og den hvide overflade fjerner jeg også gerne… Alt hvad jeg ikke synes jeg har lyst til at spise bliver faktisk fjernet. Det gør jeg for syns skyld, for jeg synes personligt ikke at det er rart at få et stykke kød, hvor det ligner at jeg får en blodåre… 

Herefter skærer jeg dem i tern, dette gør jeg for at få dem rigtig dejlig møre under kogningen.

Jeg varmer min tygbundet gryde op med smør, og bruner mine tern herinde noget salt, herefter tilsætter jeg vand ca 5 cm over kødet, lægger låg på, og så får kødet lov at lægge lige så længe der er vand i gryden, det skal småsimre ved lav varme. (Husk at rør i det engang imellem)

Efter 2 timer kan du sagtens fortsætte tilberedningen, men der er ikke noget i vejen for at du venter lidt endnu, det tager nemlig ikke skade af at stå 3 timer, så længe der stadig er vand i gryden. Hvis du føler behovet ved at det skal stå længere, men vandet er kogt fra, så tilsætter du noget mere vand…

Når du beslutter dig for at det har stået længe nok, så skal der fuld knald på varmen, så mere vand fordamper, du skal kunne se det meste af kødet. Hæld din fløde i gryden og rør rundt. Når fløden koger, så smag til med salt, og du kan evt hælde lidt kulørt i sovsen så den får en brun farve/ dette vil være for syns skyld.

Velbekomme.

Jeg kender mange der laver denne ret, men som kalder retten, kød i flødesovs, dette kan gøre, hvis børnene evt er kræsne, eller måske synes det lyder underligt at spise hjerter.

Dette er i hvert fald min ultimative livret, hvis altså den bliver lavet som foreskrevet i dette blog indlæg. For der findes mange måder at lave hjerter i flødesovs, har engang fået det, hvor man rensede hjerterne, og rullede dem sammen om persille, kogte dem, og lavede en opbagt sovs med fløde, og jeg var næsten grædefærdig, for jeg troede jo at jeg skulle have MIN livret, men det viste sig at jeg slet ikke kan lide retten på denne måde… Hjerterne var ikke møre, og når man er vant til en ren flødesovs, som er jævnet, så er en opbagt sovs med fløde altså ikke sagen….

  

Jeg skriver dette blog indlæg rigtig tidligt her torsdag morgen, for vi har fået høns, og jeg kan hilse og sige at de altså siger lyde når de lægger æg.. Thi hi… Men søde er de…. 

Tak fordi du læste med

//June

June Mouritzen
Indlæg oprettet 96

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen