Når der går “mode i hækling”


Jeg morer mig virkelig over at der går en slags mode i en bestemt hækleopskrift… Det har aldrig været nemmere at søge inspiration i forskellige hæklegrupper. Jeg får min inspiration fra disse grupper som jeg har skrevet lidt om i dette opslag.

Lidt af de opskrifter, jeg husker der virkelig er blevet populærer på meget kort tid, kan nævnes: Vinkelsjalet, KB aben, og nu den allerstørste dille, i mine øjne, Virussjal, også kaldet muslingeskal sjal.. 

Jeg har selv lavet aben, og er nu sprunget ud i et muslingeskal sjal. Og jeg forstår faktisk godt at der går denne her mode og gentagelse af de forskellige opskrifter, lige med muslingeskal sjalet, kan jeg sige at det er utrolig sjovt at hækle, og det går faktisk rimelig stærkt. Og nogen gange bliver jeg simpelthen nødt til at springe ud af min komfort zone, og prøve noget helt nyt… 

Så tusind tak for alle jer, som vælger at gøre en opskrift populær! Er så glad for at jeg får lavet noget nyt og spændene. 

Opskriften kan findes her på skrift: Muslingeskal sjal

Og her som video: Virus sjal

Til dette sjal kan jeg varmt anbefale at bruge garn, med langt farveskift. Evt den i Merino, som er virkelig lækkert og dejlig blødt. Kan findes på kreazen.dk Direkte link lige her! og hvis ikke man er til uld findes det ligeledes i 50/50 bomuld/Akryl. 

Garnet er fra mit efterhånden meget lille lager, tror jeg har købt det i Kvickly, og hæklenålen er min super fantastiske Clover Amour og sættet kan du købe lige her: Til kun 389,- og fri fragt ved 499,-

//June

June Mouritzen
Indlæg oprettet 96

4 tanker om “Når der går “mode i hækling”

  1. Hej.

    Jeg håber du kan hjælpe mig. Jeg vil for første gang hækle det sjal der og jeg har printet den samme opskrift ud men jeg har problemer med den. Når jeg nu har hæklet alle 8 rækker og skal starte igen fra række 5 så har jeg problemer med at der står i 3. linje at der skal ” 10 st ind i 10 lmb , 10 st ind i i næste 10 lmb “. Der er jo ikke to buer med 10 lm ved siden af hinanden der så hvordan gør jeg det ? Menes der at jeg skal springe de 3 næste buer med 5 lm og hækle i den næste bue med 10 lm eller hvordan ?
    Jeg håber du kan hjælpe.

    Med venlig hilsen Linda Abrahamsen

    1. Hej Linda, stærk gået at du har kastet dig ud i et sjal… Det er kun på midten du skal lave to buer, de andre “huller” så at sige skal der kun være en bue, så man kan ikke helt gå efter opskriften efter række 8… Giver det mere mening? Kh June.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen