Hvad er LCHF…

Jeg skriver dette indlæg fordi jeg har fået nogle spørgsmål omkring hvad LCHF er, er det svært at leve efter, hvordan er det så lige reglerne er…

LCHF står for Low carb- High fat…

Her hjemme lever vi efter dette: ingen stivelse, såsom kartofler, brød, ris og pasta. Ingen mælk, dog gerne fløde og creme fraiche med høj fedt procent!, ingen sukker…

Derimod må vi spise (naturligt) fedt, kød, æg, og grønsager som vokser OVER jorden…

Man skal helst undgå kulhydrater, dog er der en fingerregel der siger max 5,0 kulhydrat pr 100 gram, og jeg har tit hørt, at kulhydratindtaget max skal være 20-30 pr døgn.. Her hjemme tager vi det dog ikke så højtideligt, og da jeg lever med en spiseforstyrrelse under kontrol, er det vigtigt for os her hjemme at vi ikke vejer maden, og tæller hvad vi putter i munden… Dog har jeg tabt mig nogle kilo siden vi startede.. Selv om jeg ikke har enormt overvægtig, har det været en bonus at også jeg har tabt mig. Min mand og jeg er nemlig overbevist om at kroppen nok skal finde sit eget leje, når man lever helt efter LCHF…

Jeg har jo ikke holdt hemmeligt, for jer der læser med, at jeg endnu ikke har droppet min cola… Og har endnu ikke sluppet min “sutteklud” så jeg er meget imponeret over, at med ny kost, og nedskæring på cola virker på min vægt, måske jeg faktisk bare har gang i at få mit stofskifte til at fungere igen? MEN JEG VIL IKKE ANBEFALE MAN FØLGER MIG MHT TIL COLA OG LCHF, der er jo mange kulhydrater i cola, og ved at man spiser meget fedt på LCHF, bruger man fedtet som brændstof til kroppen, og så dur det jo ikke at man samtidig spiser/indtager en anden form for brændstof… For så er jeg bange for man ikke er lige så heldig som jeg har været, og at vægten går op i stedet for ned….

Læs mere her, omkring LCHF principperne, og bliv inspireret…

Der findes nogle alternativer til det man muligvis kan komme til at savne, som fx brød, lidt sødt til dessert, og pasta… Se neden under:

IMG_0255.JPG

 

IMG_0216.JPG

IMG_0246.JPG

 

Håber du blev lidt klogere…

//June

June Mouritzen
Indlæg oprettet 94

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen